اخبار و تازه هانوروارگونومی

تتوی موقت روی پوست سر؛ روشی جدید برای ثبت امواج مغزی

Temporary scalp tattoo can be used to record brain activity

ضبط EEG مورد استفاده در مغز و اعصاب را می توان با جایگزینی الکترودها، سیم ها و ژل های معمول با خالکوبی چاپ شده روی پوست سر ساده تر کرد.

الکتروانسفالوگرافی (EEG) روشی برای اندازه گیری فعالیت الکتریکی در مغز از طریق الکترودهایی است که روی پوست سر قرار می گیرند. می توان از آن برای آزمایش بیماران برای شرایط عصبی مانند صرع، تومورها یا آسیب ناشی از سکته مغزی یا ضربه های تروماتیک به سر استفاده کرد.

از آنجایی که جمجمه افراد از نظر اندازه و شکل متفاوت است، تکنسین‌ها باید زمان زیادی را صرف اندازه‌گیری و علامت‌گذاری پوست سر برای بدست آوردن خوانش‌های دقیق کنند. یک ژل به الکترودها کمک می‌کند سیگنال‌های مغزی را شناسایی کنند، اما با خشک شدن، به خوبی کار نمی‌کند. کابل هایی که به الکترودها متصل می شوند نیز می توانند باعث ناراحتی شوند و ممکن است با سیگنال های الکتریکی ظریف تداخل ایجاد کنند.

“نانشو لو” از دانشگاه تگزاس در آستین و تیمش می‌خواهند با چاپ یک خالکوبی موقت روی پوست سر از این مشکلات جلوگیری کنند. جوهر خالکوبی از دو پلیمر به نام های پلی (۳،۴-اتیلن دی اکسی تیوفن) (PEDOT) و پلی استایرن سولفونات (PSS) ساخته شده است. بسیار رسانا و بادوام است و پوست را تحریک نمی کند.

یک برنامه کامپیوتری یک طرح شخصی از خالکوبی را بر اساس اسکن سه بعدی از پوست سر ایجاد می کند، سپس یک چاپگر که توسط یک بازوی روباتیک کنترل می شود، جوهر را مستقیماً روی پوست سر اعمال می کند. دو فرمول مختلف از جوهر وجود دارد: یکی برای الکترودهایی که سیگنال های مغز را دریافت می کنند و دیگری برای اتصالاتی که به پشت گردن می رسند. از آنجا، سیم های فیزیکی سیگنال ها را به دستگاه کوچکی که داده ها را ثبت می کند، می برند.

لو می گوید: «فناوری ما اولین تتو الکترونیکی موقت سازگار با مو را در بر می گیرد که امکان نظارت بر مغز با کیفیت بالا را فراهم می کند.»

نشان داده شده است که این خالکوبی روی افرادی که سرهای طاس دارند و مدل موی وزوز دار دارند به خوبی کار می کند. او می‌گوید: «در حالی که این روش هنوز به طور گسترده روی موهای بلند، ضخیم و مجعد آزمایش نشده است، طراحی نازل‌های اصلاح‌شده یا استفاده از انگشتان روباتیک برای جدا کردن موها می‌تواند آن را در آینده امکان‌پذیر کند». به گفته این تیم، فرستنده‌های داده تعبیه‌شده در خالکوبی‌ها نیز می‌توانند این فرآیند را کاملاً بی‌سیم کنند.

 

منبع: وبسایت نیوساینس

محمدعلی برزگری

فارغ التحصیل کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دانشجوی ارشد ارگونومی دانشگاه یزد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا