وبینار و ژورنال کلاب

وبینار۲۶: سمپوزیوم مجازی “پلی بین علم و عمل در طراحی ابزارهای دستی ارگونومیک”

⚒️📣سمپوزیوم مجازی “پلی بین علم و عمل در طراحی ابزارهای دستی ارگونومیک”

به مناسبت ماه جهانی ارگونومی

🔧🟣برگزار کننده: ترادرس ارگونومی با همکاری قطب علمی-آموزشی مهندسی بهداشت حرفه‌ای کشور

🔨🗓 ۱۲ مهرماه ۱۴۰۳ (۳ اکتبر ۲۰۲۴)
⛏️⏰ ۹ تا ۱۲

🪛📌با حمایت شرکت سلامت پژوهان پاریز

🪚🔗برنامه زمان‌بندی سمپوزیوم «پلی بین علم و عمل در طراحی ارگونومیک ابزارهای دستی» دانلود

سمپوزیوم مجازی”پلی بین علم و عمل در طراحی ابزارهای دستی ارگونومیک” در دو بخش علمی و عملی برگزار شد.

بخش علمی سمپوزیوم:

✅در سخنرانی اول سمپوزیوم، آقای دکتر چوبینه با تأکید بر استفاده صحیح از ابزارها، سخنرانی خود را آغاز کردند. همچنین به موضوعات مهمی همچون ایمنی و عملکرد ابزاردستی، کاربردپذیری (کارایی، اثربخشی و رضایتمندی)، هدونومیک و یودیمونیا اشاره داشتند.

🎞ویدئوی سخنرانی آقای دکتر چوبینه در سمپوزیوم را مشاهده کنید.


✅در سخنرانی دوم سمپوزیوم، آقای دکتر مختاری نیا ضمن تشریح عوارض اسکلتی-عضلانی مرتبط با ابزار دستی (تاندونیت، اپی‌کندلیت و بورسیت‌ و التهاب روتاتور‌کاف) به تشریح ریسک‌فاکتورهای ایجادگر این آسیب‌ها پرداختند. 

🎞ویدئوی بخش اول و دوم سخنرانی آقای دکتر مختاری نیا در سمپوزیوم را مشاهده کنید.


✅در سخنرانی سوم سمپوزیوم، خانم دکتر مهدوی به اصول حیاتی در زمینه طراحی ابزار دستی من‌جمله استفاده از ابزارهای اختصاصی شغل به جای ابزارهای عمومی، طراحی جهان شمول ابزارها، توجه به راندمان مکانیکی بالاتر ابزارهای دارای منبع تغذیه غیر عضلانی، تأمین چنگش مناسب برای دسته ابزار، توجه به ابعاد و ویژگی‌های بافتی، فرمی و سایزی دسته ابزارهای دستی و …. اشاره کردند.

🎞ویدئویی سخنرانی  خانم دکتر مهدوی در سمپوزیوم را مشاهده کنید.


✅در سخنرانی چهارم، آقای مهندس موعودی به شرح مطالعه‌ای ارزشمند در زمینه طراحی و ساخت انبردست‌های ارگونومیک (منبع) پرداختند. در این مطالعه انحراف دسته بهینه ابزار با هدف پوشش کامل جمعیت زنان و مردان در صدک‌های مختلف بررسی شده و در قالب یک جدول کاربردی مشخصات چهار انبردست قابل استفاده و اجرا در صنعت به کاربران پیشنهاد شده است.

🎞ویدئویی سخنرانی آقای مهندس موعودی در سمپوزیوم را مشاهده کنید.


✅در سخنرانی پنجم، آقای دکتر صادقی نائینی، از کاربست تفکر طراحی ارگونومیک در ساخت و تولید ابزارهای دستی سخن گفتند. سپس اهمیت طراحی محصولات بر اساس نیاز کاربران را مطرح کردند.

در ادامه در ارتباط با تلفیق موضوعات ارگونومی با بازاریابی و تأمین رضایت کارفرما و توجه به سوددهی سازمان صحبت کردند و به بیان تجارب پایان نامه های دانشجویان خود با تأکید بر بایدهای طراحی ارگونومی پرداختند.

🎞ویدئویی سخنرانی آقای دکتر صادقی نائینی در سمپوزیوم را مشاهده کنید.


✅در سخنرانی ششم بخش عملی، خانم دکتر ملکی به شرح مطالعه مروری انجام شده پرداختند. این مطالعه قطر، شکل، جنس ابزار و رابطه بین قطر و گشتاور را مورد بررسی قرار داده و به موضوع تعامل بین متغیرهای مختلف مرتبط با ابزار دستی و روابط پیچیده آن‌ها با یکدیگر پرداختند. 

🎞ویدئویی سخنرانی خانم دکتر ملکی قهفرخی در سمپوزیوم را مشاهده کنید.

بخش عملی سمپوزیوم:

✅در ابتدا مصاحبه‌ با شرکت ایران پتک پخش شد. در این مصاحبه به معرفی این صنعت (به عنوان تنها صنعت ایرانی طراحی و ساخت ابزاردهای دستی)، به چالش‌های موجود در مسیر تولید ابزار دستی در ایران، توجه به ارگونومی در فرآیند تولید و نیاز به تقویت روابط بین صنعت و دانشگاه پرداخته شد.

🎞ویدیوی مصاحبه با ایران پتک
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

✅در بخش بعدی، در جریان فعالیت‌های آقای مهندس پورجعفری و همکارانشان در شرکت ذوب آهن اصفهان قرار گرفتیم که فعالیت‌های بسیار ارزشمندی در راستای بهبود و بازطراحی ابزارهای مورد استفاده در این صنعت انجام داده بودند. کارکنان این شرکت بر پایه ارگونومی مشارکتی و با بهره‌گیری از ذوق، خلاقیت و مهارت کارگران خود برخی ابزارهای مورد استفاده در صنعت را بهبود داده بودند.

🎞ویدئوی سخنرانی آقای مهندس پورجعفری
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

✅ در پایان بخش عملی سمپوزیوم، مطالعه‌ آقای مهندس ویسی کارشناس ارشد مهندسی بهداشت حرفه‌ای در مورد ابزارهای دستی گیوه‌بافان در قالب یک ویدئو شرح داده شد.

🎞ویدئوی خلاصه ای از پایان نامه آقای مهندس ویسی در سمپوزیوم

جمع بندی سمپوزیوم:

🎞ویدئوی جمع بندی سمپوزیوم

✅با سپاس از آقای دکتر صادقی نائینی بابت جمع بندی محتوایی سمپوزیوم

🙏سپاس از همکاران برگزاری سمپوزیوم خانم مهندس سیده هستی ساداتی، خانم مهرانا اثنی عشری، آقای امیرحسین منتظری، خانم مهندس نسیم رضایی، خانم مهندس زهرا رفعت، آقای مهندس محسن محسن آبادی، خانم مهندس محدثه شاهرخ، خانم مهندس فرزانه رحمانی

محمدعلی برزگری

فارغ التحصیل کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دانشجوی ارشد ارگونومی دانشگاه یزد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا